Wino lodowe z Winnicy Turnau powstawało w bardzo niecodziennych okolicznościach i czasie. Do stworzenia tego unikatowego słodkiego trunku trzeba było czekać aż do początku tego roku, gdy temperatura na winnicy spadła do wymaganych -7 stopni Celsjusza. O godz. 4 nad ranem 20 osób przez ponad dwie godziny zebrało 3000 kg zamarzniętych gron odmiany Johanniter. Precyzyjne wyciskanie pozwoliło otrzymać niewielką ilość bardzo słodkiego i esencjonalnego soku, który został poddany procesowi fermentacji. Efektem tego skomplikowanego procesu jest słodkie wino ze wspaniałą, soczystą kwasowością. Dominują w nim aromaty świeżo skoszonego siana i miodu. W ustach jest obfite i soczyste, pełne akcentów dojrzałych jabłek. Co ciekawe mimo że winogrona zebrane zostały już w obecnym roku, za rocznik wina uznaje się 2017. Wino lodowe zabutelkowane zostało w butelki o pojemności 0,375 litra.
na degustacje
1–2 dni
w całej Polsce
w sklepie
w klubie
w klubie
w klubie
w klubie
w klubie
w klubie