winosfera
BACK
menu
Ostatnia aktualizacja 18.09.2017

Startery

 
"Pie" z wędzonego łupacza, jajko poszetowe, Gruyère     
38 pln
Krab soft shell w tempurze, "asian slaw" majonez z miso
42 pln
Małze Św. Jakuba, kaszanka, tom kha kai, marakuja, lubczyk
56 pln
Tatar z sarny, mus z borowików, kremowe żółtko, brusznica
42 pln
Smażona foie gras, żel z suszu, brioche z żurawiną
58 pln
Carpaccio z polędwicy wołowej, starzona gouda, chrupiąca słonina, grzyby leśne, bułeczka z siemieniem
38 pln
Kozi ser Rocamadour, puree z migdałów, bon bon orzechowy, pesto z kalafiora i złotych rodzynek
38 pln

Zupy

 
Barszcz z białej kapusty, foccacia z szałwią
28 pln
Consommé z gęsi, won ton z gęsią nóżką confit, warzywa
42 pln

Sałaty i pasty

 
Ravioli z jagnięciną, czarna kapusta, feta 36/64 pln
Czarne linguine, krewetki pad thai, grzyby, lubczyk   28/54 pln
Tagliatelle, trufla, masło, parmezan 26/46 pln
Burrata, grillowana ośmiornica, faszerowana mini papryczka, chorizo 42 pln
Mieszane liście sałat, warzywa, vinaigree 22/42 pln

Dodatki do sałat

 
Grillowana wołowina
24 pln
Domowa wędzona i grillowana makrela z gremolatą
18 pln
Kozie babki z czarnuszką
22 pln

Dania główne

 
Polędwica i udziec z jelenia, czerwona kapusta, puree z pomarańczy, salsefia, sos Malbec
88 pln
Sezonowana polska wołowina - danie dnia cena dnia
Pieczony zad, duszona łopatka jagnięca, polenta, puree z szalotki, kalarepa, sos z rozmarynem
88 pln
Poledwica wołowa, brukiew z miodem, topinambur, grzyby, sos Porto 
98 pln
Filet z dorsza atlantyckiego, cassoulet z białej fasoli, lejkowce, pesto z estragonu
78 pln
Grillowany stek z tuńczyka, puree ziemniaczane z wasabi, palona cytryna,pak choi,bajji z kalafiora
118 pln
Filet z turbota, gnocchi z duszonym boczkiem, puree z rzepy, romanesco
98 pln

Dodatki do dań głównych

 
Mieszane sałaty, warzywa, vinaigrette
12 pln
Domowe frytki
12 pln
Szpinak saute
16 pln
Ecrase z warzyw korzeniowych
16 pln
Dodatkowe pieczywo
5 pln

Desery

 
Mus z chałwy i wanilii, dmuchany dziki ryż, lody ze słonego karmelu
28 pln
Fondant z ciemnej czekolady, puree z wiśni, piana z mascarpone, lody ze śliwowicą
32 pln
Karmelizowane kluski leniwe, lody cynamonowe
28 pln
Sernik z miodem i limonką, kawior kokosowy, lody z krwistą pomarańczą i hibiskusem
28 pln
Domowe lody i sorbety
18 pln
Deska serów
32 pln

Od 8 osób do rachunku doliczany jest serwis w wysokości 12% wartości rachunku.

Szef Kuchni | Jakub Adamczyk